23. septembrie 2021

Ansamblul „DORURI SĂTMĂRENE” și solistul Darius Câmpean – premiul I la concursul internațional de Folclor „Joc și cânt la Breaza”

 

În perioada 10-12 septembrie 2021 Ansamblul Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE” a participat la concursul internațional de Folclor „Joc și cânt la Breaza”, fiind însoțiți de coregraful – Grigore Simionca.
Sute de copii în costume populare au evoluat în program în weekendul 10-12 septembrie la Breaza, unde a avut loc festivalul –concurs ”Joc și cânt la Breaza”. Deschiderea festivalului a avut loc cu o paradă a participanților, ajunși în fața Primăriei, artiștii au încins o horă uriașă, alături de localnici.
La festival au participat peste 20 de ansambluri folclorice, din mai multe județe ale țării, cât și un ansamblu folcloric din Ucraina.
În cadrul concursului au fost trei secțiuni: dansuri tradiţionale româneşti, cântec popular și prezentarea unui obicei laic sau religios, care se mai practică, specific zonei pe care o reprezintă concurenții. Ansamblul Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE”, a prezentat o suită de dansuri din Zona Codrului, cât și din Țara Oașului.
Având în vedere prestația artistică de excepție a sătmărenilor, juriul a decis acordarea premiului I, Ansamblului Folcloric al Județului „DORURI SĂTMĂRENE”, precum și interpretului Darius Câmpean.
PaginaPrincipala, Prima, Ştiri
About Stirbu Loredana