24. szeptember 2015

A Bogdándi Nemzetiségi Néptánc Fesztivál

 

 

Vasárnap szeptember 6-án volt Bogdándon a 25-ik Nemzetiségi Néptánc Fesztivál. Bár délelőtt esett, azért a rendezvényre kisütött a nap és kellemes volt az időjárás.

A Megyei Tanács támogatásával a Hagyományos Kúlturát Megőrző és Támogató Megyei Küzpont szervezésével és a Bogdándi Helyi Tanács segitségével szinvonalas rendezvény volt.

Az ünnep Sipos László egykori igazgató emléktáblája koszoruzássával kezdődött,  aztán ünnepéjes felvonulás volt a színpadhoz, ahol a megnyító beszédek után elkezdődött a tánckavalkád.

Elsőként Adrian Ştef a Megyei Tanács elnöke, majd Eugeniu Avram kormánybiztos, Pataky Csaba szenátor, Bojan Aurel helybéli polgármester és Robert László igazgató köszöntötte az egybegyülteket.

A bogdándi Rozsmalint együttest a meghivott tánccsoportok követték, küztűk a nagykárolyi “Ceatăra” és “Dankó Pista” együttesek, a csomaközi német néptánccsoport, a szilágycsehi “Berekenye” a börvelyi “Bekek”, a széri “Kukoró”, az egri “Csodaszarvas”, az avasújvárosi “Bokréta” és még sokan mások. A fesztivál vendégszereplője a “Bekecs” Néptáncegyüttes – Nyárádszereda, Maros megyéből érkezett.

bogdand (1) bogdand (2) bogdand (3)

Evenimente_HU
About dede.g